27. februar 2012

Pavlova


Marengsbunn:
8 eggehviter
500 gr melis
litt salt (1/4 ts)

Fyll:
5 dl kremfløte
5 dl ferdig vaniljekrem (eller hjemmelaget vaniljekrem)

300 g friske bær


Bland og visp eggehvitene, melis og salt til dette blir en masse som «står av seg selv». La kjøkkenmaskinen gjøre jobben :-)

Smør/sprøyt massen utover på bakepapir og stek bunnen ved 150°C i ca 45-60 min. (sjekk marengs rundt 40-45 min, steketid avh av hvor tykk kantene/bunnen er).

Rett før servering vispes fløten tilsatt sukker til krem. Smør vaniljekrem utover marengskaken, deretter smøres pisket kremfløte utover. Pynt rikelig med assorterte bær.  

8 kommentarer:

 1. Holder på å lage den i dette øyeblikk, ser kjempegod ut, gleder meg til å spise den på 17.mai :)

  Hilsen en 13-åring som liker å bake :)

  SvarSlett
 2. Hvor i ovnen skal den stekes? Nederst eller midt ? Har du tips for å løsne den fra bakepapir? Har prøvd med å uten smøring.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har 4 nivå, steker på nest nederst. La den stå på bakepapir til den er kald, dra så en spatula mellom papir og pavlova, det gjør susen her i huset :-) -britt

   Slett
 3. Kan man bruke frossen bær, altså bær som er opptint da?

  SvarSlett
  Svar
  1. Vil nok sterk anbefale ferske bær, de du tiner vil gjerne være litt vassne... Blåbær går bra å bruke opptint, men sil av saften før du legger den på toppen :-)

   Slett
 4. Blir kaken 24 el 26 cm? Hva slags tip benytter du? Og har du et lag med marengstopper over det hele og så et ekstra lag helt ytterst rundt kanten? Fortsatt god jul:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette er en stor oppskrift, jeg bruker hele langpannen. Bruk en stor tip slik at marengsen blir tykk nok. Se her for fremgangsmåte, http://kakebuasblogg.blogspot.no/2012/04/marengsbunn-til-pavlova.html

   En riktig god jul til deg også :-)

   Slett
  2. Se under "Hvordan lage..." i venstre marg hvis linken ikke virker :-)

   Slett