27. februar 2012

Suksessterte lavkarbo



Bunn:
5 stivpiskede eggehviter
250 gr malte mandler
1,5 dl sukrin (kan gjerne gå ned til 1 dl)

Mal mandler og bland dette med sukrin. Stivpisk eggehviter og rør dette lett sammen med det tørre. Stekes midt i ovnen, 160 grader i 30 minutter.

Fyll:
5 eggeplommer
1,5 dl fløte
1 dl sukrin (går gjerne ned til 0,7 dl for å redusere den "kalde" smaken, prøv dere frem)
1 ts maizena (maismel)
20 dråper vaniljeessens
100 gr meierismør

Varm opp eggeplommer, fløte, maizena og sukrin i en kasserolle på svak varme (må ikke koke). Når blandingen tykner, tar du kasserollen av og tilsetter vaniljeessens, deretter avkjøles innholdet i 15 min. Visp så inn mykt meierismør og sett blandingen til avkjøling i kjøleskapet til dette er fast nok til å smøre på kakene.

1 ts maizena kan utelates, men jeg bruker dette for å unngå at kremen blir for bløt. Mønster på kremen kan lages med litt sukkerfri sjokolade!
Husk, Sukrin gir en "kald" smak på baksten, prøv dere frem mht mengden, desto mer dere reduserer mengden av Sukrin, desto mindre "kald" smak :-)

Det sies at antall «karb´er» i denne kaken ligger rundt 30 totalt, dvs. ca. 2 stk pr kakestykke. Det er vel godkjent ??! Og kaken .... den er god den :-))

1 kommentar:

  1. Kan bytte ut Sukrin med Tagatesse, det har ikke noen bismak :-)

    SvarSlett