Bunn:
5 stivpiskede eggehviter
250 gr malte mandler
1,5 dl sukrin (kan gjerne gå ned til 1 dl)
250 gr malte mandler
1,5 dl sukrin (kan gjerne gå ned til 1 dl)
Mal mandler og bland dette med sukrin. Stivpisk
eggehviter og rør dette lett sammen med det tørre. Stekes midt i ovnen, 160
grader i 30 minutter.
Fyll:
5 eggeplommer
1,5 dl fløte
1 dl sukrin (går gjerne ned til 0,7 dl for å redusere den "kalde" smaken, prøv dere frem)
1 ts maizena (maismel)
20 dråper vaniljeessens
100 gr meierismør
1,5 dl fløte
1 dl sukrin (går gjerne ned til 0,7 dl for å redusere den "kalde" smaken, prøv dere frem)
1 ts maizena (maismel)
20 dråper vaniljeessens
100 gr meierismør
Varm opp eggeplommer, fløte, maizena og sukrin i en
kasserolle på svak varme (må ikke koke). Når blandingen tykner, tar du
kasserollen av og tilsetter vaniljeessens, deretter avkjøles innholdet i 15 min.
Visp så inn mykt meierismør og sett blandingen til avkjøling i kjøleskapet til
dette er fast nok til å smøre på kakene.
1 ts maizena kan utelates, men jeg bruker dette for å
unngå at kremen blir for bløt. Mønster på kremen kan lages med litt sukkerfri
sjokolade!
Husk, Sukrin gir en "kald" smak på baksten, prøv dere frem mht mengden, desto mer dere reduserer mengden av Sukrin, desto mindre "kald" smak :-)
Husk, Sukrin gir en "kald" smak på baksten, prøv dere frem mht mengden, desto mer dere reduserer mengden av Sukrin, desto mindre "kald" smak :-)
Det sies at antall «karb´er» i denne kaken ligger rundt
30 totalt, dvs. ca. 2 stk pr kakestykke. Det er vel godkjent ??! Og kaken .... den er god
den :-))
Kan bytte ut Sukrin med Tagatesse, det har ikke noen bismak :-)
SvarSlett