Ingredienser:
2 dl rømme
2 dl kulturmelk
0,5 dl sirup
0,5 dl sukker
0,5 dl smeltet smør
2 ts hjortesalt
6 dl hvetemel
Bland forsiktig alle ingrediensene.
Noen gode råd som jeg har fått på ferden :
Ha sammen ingrediensene i kjøkkenmaskinen men prøv å ikke rør mer enn nødvendig. Ta deigen ut av bollen mens den ennå kleber til fingrene, legg den på benken og løft deigen sammen mens du strør litt mel over.
Del opp i emner som ligger godt i neven, lag en bolle, legg de over på et meldekket fat og klapp de litt flate.
Sett emnene til avkjøling i 30 min., da blir de bedre å jobbe med.
Ved utkjevling bruker jeg seilduk som grunnlag, dette mettes med mel og gjør at lefsene ikke setter seg fast til underlaget.
Når lefsene er løftet over på takken bør lefsen kostes for ekstra mel
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar