19. november 2018

Konfekt kule av pepperkaker



Sterkt inspirert av oppskriftssiden www.detsoteliv.no gjengis denne supergode oppskriften på konfektkuler :-) Jeg har valgt å bruke marsipan i stedet for kransekakemasse, ble supergodt !

Ingredienser:
200 gr. pepperkaker
  50 gr. meierismør
100 gr. marsipan
    3 ss gløgg (ren gløgg, ikke utblandet)

Melkesjokolade til trekk, samt f.eks. pepperkakesmuler eller annen sjokoladestrøssel.

Finhakk pepperkakene i Food prosessor. Tilsett gløgg, mykt smør og romtemperert marsipan (jeg setter smør og marsipan noen sec. i mikro hvis de er harde, da blir det lettere å blande massene sammen). Bland dette godt sammen. Lag små kuler som settes til avkjøling i kjøleskap.

Når kulene er blitt harde kan de dyppes i smeltet melkesjokolade og rulles i pepperkakesmuler eller annet strøssel. Oppbevares i boks i kjøleskap.


8 kommentarer:

  1. Tror du man kan lage disse til cakepops? ��

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja ikke noe problem, har gjort det flere ganger og de er mega populære til barna...og voksne :-)

      Slett
  2. vet noen holdbarhetstiden på disse? :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det kommer nok an på ingrediensene du bruker, dette er holdbare varer :-) Jeg oppbevarer de i en kald matbod i kjelleren.

      Slett
  3. Jeg har laget disse idag, og de var kjempegode. Tok marsipan jeg også :)

    SvarSlett
  4. Føler meg litt dum må men er det pepperkaker og ikke pepperkakedeig��

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, pepperkaker du bruker, moses i stykker

      Slett
  5. According to Stanford Medical, It's really the one and ONLY reason women in this country get to live 10 years longer and weigh 42 lbs lighter than we do.

    (And actually, it is not related to genetics or some secret exercise and really, EVERYTHING around "how" they eat.)

    P.S, I said "HOW", and not "what"...

    Click on this link to uncover if this short test can help you find out your real weight loss possibilities

    SvarSlett