Tynnlefse
Ingredienser:
1,5 kg hvetemel
125 gr margarin
125 gr sukker
2 ss hornsalt
50 gr gjær (1 pk tørrgjær)
1/2 l Kulturmelk
1/2 l H-melk
Hvetemel og margarin smuldres. Tørrgjær røres ut i kulturmelk. 
Deretter blandes alle ingrediensene sammen. Deigen deles opp i emner, ca. en 
bolle som passer inne i krommet neve. Emnene settes så til avkjøling i 30 min, 
slik at det blir lettere å kjevle disse ut.
Kjevle ut løvtynne lefser på seilduk, stekes deretter lett på 
begge sider på takke. Legges varme i klede slik at de holder seg myke. Lefsene 
stables oppå hverandre, på den måten holder de seg varme og myke.
Ta ut en lefse i gangen fra kledet og smør hele lefsen med 
smørkrem. Brett lefsen sammen til en halvmåne, deretter deles denne i 4 biter. 
Klipp bort eventuelt tørre kanter i ytterkant av lefsen. Legges så rett i 
plastpose, deretter i fryseren.
Smørkrem (litt karamellsmak):
250 gr Melange margarin
500 gr Meierismør
750 gr melis
1/2 boks seterrømme
1/2 boks prim
Visp sammen smør, bland så i øvrige 
ingredienser. Alt røres sammen til en luftig krem.

Fikk for mye fyll, ellers knallgodt
SvarSlett