27. februar 2012

Tynnlefse

Tynnlefse



Ingredienser:
1,5 kg hvetemel
125 gr margarin
125 gr sukker
2 ss hornsalt
50 gr gjær (1 pk tørrgjær)
1/2 l Kulturmelk
1/2 l H-melk

Hvetemel og margarin smuldres. Tørrgjær røres ut i kulturmelk. Deretter blandes alle ingrediensene sammen. Deigen deles opp i emner, ca. en bolle som passer inne i krommet neve. Emnene settes så til avkjøling i 30 min, slik at det blir lettere å kjevle disse ut.

Kjevle ut løvtynne lefser på seilduk, stekes deretter lett på begge sider på takke. Legges varme i klede slik at de holder seg myke. Lefsene stables oppå hverandre, på den måten holder de seg varme og myke.

Ta ut en lefse i gangen fra kledet og smør hele lefsen med smørkrem. Brett lefsen sammen til en halvmåne, deretter deles denne i 4 biter. Klipp bort eventuelt tørre kanter i ytterkant av lefsen. Legges så rett i plastpose, deretter i fryseren.

Smørkrem (litt karamellsmak):
250 gr Melange margarin
500 gr Meierismør
750 gr melis
1/2 boks seterrømme
1/2 boks prim

Visp sammen smør, bland så i øvrige ingredienser. Alt røres sammen til en luftig krem.

1 kommentar: