Lag sjokolademuffins, bruk din beste
oppskrift eller kjøp ferdigpakken fra Toro (som forøvrig er Glutenfri!).
Deretter lages Italiensk Marengs på
følgende måte:
3/4 dl vann
150 g sukker
100 g eggehvite (4 store egg)
1 ts sitronsaft (den gule flasken med grønn topp)
50 g sukker
Pisk eggehviter og sitronsaft på lav hastighet for å få inn så mye
luft som overhode mulig. Når volumet er firedoblet, tilsett litt og litt sukker
etterhvert som du fortsetter piskingen. Når alt er tilsatt økes til full
hastighet. Pisk til skummet er skinnende og helt stivt, det skal danne seg en
topp når du løfter vispen.
Hell 3/4 vann og sukker i en kjele og kok dette opp til 115-122
grader. Hell den varme sukkerlaken forsiktig ned i marengsen, litt etter litt,
mens du pisker på lav hastighet. Når alt er tilsatt fortsetter du å piske til
marengsen er avkjølt.
Deretter fylles marengsen i en kakesprøyte, lag deretter «Hi Hat»
på muffinsen.
Sett muffinsene så i fryseren i 15 min., ta de opp og dypp de i
smeltet sjokolade.
Settes så i fryseren i 3-4 min. så sjokoladen stivner.
Deretter.... NYT!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar