27. februar 2012

Skumkake



Ingredienser:
3 dl sukker
3 eggehviter
6 pl gelatinplater
1 1/2 dl kokende vann
1 ts vaniljesukker

Eggehvite og sukker piskes godt mens gelatinoppløsningen lages. Bløtlegg gelantinplatene i kaldt vann i 10 min. Kok deretter opp vann og tilsett gelatinplatene. Rør godt slik at gelatinen løses opp.

Gelatinoppløsning+vaniljesukker blandes i eggehv. og piskes på hurtig hastighet til massen er lett stiv (nesten som marengs).

Strø kokos på et kakefat og sett over en kakeform. Hell i kremen og sett den i kjøleskapet.

Sjokoladetrekk:
100 gr. melkesjokolade (glutenfri hvis behov) smeltes over vannbad. Tømmes forsiktig over kremen og kaken settes igjen til avkjøling i noen minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar