22. desember 2013

Gelebåter i appelsinskall


En morro måte å servere gele på, fargerikt og enkelt :D 
En gelepakke lages med 4 dl vann, dette gjør at den blir litt stivere og holder fasongen godt :-) 
"Voksenutgave" …. se nederst i innlegget :-)

Del appelsinene i 2, skjær fra topp til bunn (da vil du få penest skall på serveringsbåten)

Trekk ut innmaten, jeg brukte her en isskje, løsnet kantene og dro det så ut :-) Lag juice av innmaten :-)

Skallene settes stødig, husk at de fort vipper når du heller i geleen…. 


…settes i kjøleskap til de stivner

 Når geleen har stivnet så tar du en skarp kniv, holder den under varmt vann (ikke tørk av vannet), og skjærer så hver halve appelsin i 3 deler. Hold kniven under vann for hver appelsin du skal skjære opp, da blir snittet veldig fint :-)






"Voksenutgave" …får du ved å bruke 2,5dl vann og 1,5dl alternativ veske :D
Kok da opp vann, rør ut gele, avkjøl i 5 min og tilsett så resterende veske.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar