2. desember 2013

Vaniljekjeks



2 oppskrifter, den første kan du steke med en gang du har laget den. Felles for begge er at de først blir harde etter de er avkjølt, la de derfor ligge flatt til avkjøling så de beholder fasongen.

OPPSKRIFT 1 - STOR OPPSKRIFT
4,5 dl mykt smør
4,5 dl sukker
2 ts vaniljesukker
2 egg
1-2 ts bakepulver - kan utelates
13,5 dl hvetemel

Rør (gjerne med kjøkkenmaskin) sukker og smør hvitt. Tilsett vaniljesukker, deretter egg og rør sammen på lav hastighet. Tilsett så hvetemel. Kjevle ut deigen, 4-5 mm tykkelse og trykk ut ønsket fasong.

Stek kjeksen ved 180 grader i ca. 10-11 minutter. Hvis kjeksen er blitt brun i kantene så senk temperaturen til 170.


OPPSKRIFT 2 - MIDDELS OPPSKRIFT
200 gram smør
200 gram sukker
400 gram mel
1 egg
2 ts vaniljesukker (alt. 1 vaniljestang)
Rør (gjerne med kjøkkenmaskin) sukker og smør hvitt. Tilsett egg og vaniljesukker (v.stang) og rør sammen på lav hastighet. Tilsett så hvetemel, elt sammen.

La deigen hvile 1 time på kjørlig plass, deigen vil da sette seg og bli lettere å kjevle ut.

Kjevle ut deigen, 4-5 mm tykkelse og trykk ut ønsket fasong. Legg kjeksen på et brett og sett dette i kjøleskap i 5-10 min før du steker de. Da vil kjeksen holde fasongen godt under steking.

Stekes ved 180 grader i 8-10 minutter. Kjeksene skal være lyse og ikke brunstekte.

Flott oppskrift når du skal lage dekorkjeks med mønster :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar