10. desember 2012

Fudge Vanilje


Ingredienser:
680 g sukker
1 vaniljestang (eller 1 ts vaniljesukker)
5 dl fløte
50 g smør
50 g hvit sjokolade

Varm opp sukker, fløte og vaniljefrø (skrap disse ut av vaniljestangen) i en kasserolle på svak varme. Påse at det ikke koker. Når sukkeret har smeltet tilsettes smør. 

Når alt har smeltet skrus varmen opp til kokepunktet, massen skal nå koke i ca. 30 min under stadig omrøring (pass på at det ikke brenner seg fast i bunnen av kjelen,bruk en kjele med tykk bunn). Etter  30 min skal massen skal være like tykk som honning, hvis ikke lar du det koke en liten stund til.

Flytt deretter massen over til en kjøkkenmaskin, la den stå å piske på laveste hastighet i ca. 5 min før sjokoladen helles oppi. Fortsett å piske på lav hastighet til sjokoladen har smeltet. Når massen er blitt helt fast, helles den over i en ildfast form og settes til avkjøling.

Etter noen timer skjærer du opp massen i små terninger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar