8. desember 2012

Peppermynte Konfekt


Den uten fløte (mer holdbar)
500 gr melis
1 pisket eggehvite
5-10 dråper peppermynteolje (fås på apoteket)
Nonstop eller mokkabønner til pynt

Pisk eggehviten til den blir skum, tilsett peppermynteoljen og bland godt. Rør deretter inn melis litt etter litt til deigen blir fast og kan trilles.

Den uten koking:

Ingredienser:
500-800 gr melis (tilsett melis til du får en fast deig som kan formes som kuler)
1 eggehvite
5-7 dråper peppermynteolje (fås på apoteket)
0,5 dl fløte
1 knivsodd tragant (kan utelates, men gir en smidig masse. Fås også kjøpt på apoteket)

Bland melis, fløte og tragant sammen i en bolle. Tilsett eggehviten og kna dette sammen til en fast masse (tilsett mer melis ved behov). Tilsett så peppermyntedråpene, pass på, dette er sterke saker :-)

Den med koking:

Ingredienser:
1,5 dl kremfløte
3 ss hvetemel
350-500 g melis
Peppermynteolje
Rør sammen fløte og hvetemel, kok opp til en fast grøt. Tilsett så melis til en fast deig. Deretter smakstilsetter du peppermynteolje, prøv med 5 dråper øk deretter på til du har fått den mintsmaken som du liker.

Trill kuler og sett oppi en liten sjokoladebit :-)

3 kommentarer:

  1. Prøvde denne, og jeg tror det er best å droppe fløten, eller bruke mer melis, slik at massen blir fast nok til å jobbes med :) Hvis man dropper fløten er det heller ikke nødvendig å oppbevare det kaldt.

    SvarSlett
  2. Hei.
    Vet du hvordan man lager disse uten egg?

    SvarSlett
  3. Lag falsk marsipan men tilsett peppermynte i stedet for mandeldråper

    SvarSlett