29. juli 2012

Sjokoladepasta


Pasta brukes til å trekke kaker, lage blomster eller annen kakepynt av. Ingrediensene er sjokolade og sirup i følgende forhold (2:1), eks :

500 gr sjokolade
250 gr sirup

Smelt sjokolade i vannbad eller på laveste varme på ovnen. Når sjokoladen er smeltet tilsettes sirup. Rør sirup godt inn.

Hell den varme blandingen i plastpose og steng posen. Pastaen vil da bli stivere og bedre egnet til å jobbe med. Pasta må knaes opp før bruk, kan godt legges i noen få sekunder i mikrobølgeovn for å bli mykere.

2 kommentarer:

  1. Hei! Hvordan får du fin farge på den? Bruker du hvit sjokolade og konditorfarge? Jeg skal lage en bursdagskake med skokoladelegoklosser på. Har silikonformer. Anbefaler du å bruke sjokoladepastaen i silikonformer?

    SvarSlett
    Svar
    1. Fargen kommer fra sjokoladen, ikke hatt i ekstra farge i massen. Dette er en masse du bruker og behandler akkurat som sukkerpasta/marsipan :-) Du må gjerne lage figurer av massen, blir om om å lage legoklosser i marsipan bare at den smaker sjokolade :-)

      Slett