De tusener av plastformer for sjokolade er et undervurdert redskap for å lage kakepynt !
De markedsføres som former til sjokolade da de ikke tåler de høye temperaturene som må til for å lage sukkertøy. Se her, et av landets største utvalg av sjokoladeformer, http://www.kakebua.no/silikon-plastformerlace/plastformer
Plastform brukt på sjokolade:
Bruk overtrekkssjokolade, den er litt stivere enn vanlig butikksjokolade. Smelt sjokoladen, la den stivne og vend forsiktig formen så kommer den ut. Det er ikke nødvendig å smøre formen.
Plastform brukt på marsipan/fondant:
Stryk lett litt Crisco (fett) på marsipanen, press deretter denne ned i formen (se på baksiden at hele formen fylles ut). Sett formen i fryseren til emnet har stivnet. Ta formen opp, hold mønstersiden av formen under varmt vann i springet i 30 sec eller til du ser at emnet løsner fra formen. Dytt litt på plastformen så vil luft komme til og emnet løsne. Hjelp emnet litt med en skarp kniv hvis ikke alt slipper.
Nisse laget av ekstra hvit marsipan, klar for maling :-) Se NISSE
Dette er juletre støpt med overtrekkssjokolade tilsatt grønn farge, se JULETRE
...hihi, denne synes jeg er herlig, en ekte utedo! UTEDO
Vugge laget i sjokolade, se VUGGE
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar