3. juli 2013

Spiselige blonder laget med Tricot MixI dag har jeg testet en ny sukkermasse som brukes på Lace-matter, Tricot Mix fra Silikomart. Massen minner veldig om Sugarveil, men med en stoooor fordel, du lager ferdig bordene på under 1 time !!


Først måle opp ønsket mengde, viktig å være nøye med vekten. En pakke inneholder 300 gram, så det anbefales å starte med 100 gram i første omgang da det holder til flere matter.


Vannet kokes opp, tilsettes farge hvis ønskelig, deretter veier du opp iht pakkens beskrivelse. På 100 gram pulver skal du tilsette 80 gram kokende vann.


Massen skal så vispes sammen til den er fløyelsmyk, ikke for mye for da blir det luftbobler i den.


Så starter vi smøring av matter. Var veldig greit å bruke en plastskrape som dekket mønsteret, da får du fordelt massen godt inn i matten. Se her for prisgunstige skraper, http://www.kakebua.no/silikon-plastformer/lace-silikonformer

På denne matten var jeg ikke tøff nok å skrapet av all masse, da får en ikke de helt gjennomsiktige blondene som er så flott. Når mattene er oppsmurt så legges de flatt på stekeplaten og tørkes i ovnen på 120 grader, tørk mattene i 10-12 minutter. 


Ta så mattene ut av ovnen, legg de 1-2 min til avkjøling på benken, vend deretter matten opp ned og start med å rulle av silikonmatten mens du holder bordene fast til bordplaten med skrapen.


Når matten er fjernet så pakk straks bordene inn i plastfolie, de må ligge tett innpakket så de ikke tørker. Viktig at dette skjer raskt etter at silikonformen er tatt av.
Når bordene er laget så er det kun fantasien som setter begrensning mht hva disse kan brukes til. Du kan klippe i de hvis du ønsker kun deler av mønsteret.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar