23. februar 2014

Sukkerfigurer

Sukkerfigurer kan brukes til så mangt, påskeegg, figurer, pynt... Disse harde som sukkerbiter :-) Du kan trekke disse med marsipan, sette på pynt, farge de....

Oppskriften er:
1 kilo sukker
3-4 ss kaldt vann 
(vil du farge de så tilsett farge i vannet)

Du trenger en form, 1 kilo sukker og 3-4 ss vann


Tilsett vann i sukkeret, sukkeret blir som våt sand

Press så sukkeret ned i formene, trykk hardt slik at det ikke blir noen tomrom. Desto tettere presset, desto stødigere blir figuren.

Legg et stivt brett over formen og vend disse. Vær forsiktig for sukkeret faller lett ut av formen. Løft formen forsiktig av, pass på å ikke komme borti sukkerfiguren da den lett går i stykker. Skulle det skje, så press sukkeret en gang til i formen og vend på nytt.

La disse figurene stå i 2-3 timer å tørke....deretter kan du forsiktig løfte de opp og hule ut baksiden av figuren. Den massen du tar ut legger du i en plastpose og bruker om igjen. Etter et døgn (tørke, skrape, tørke) så er disse figurene blitt som en sukkerbit.

 



2 kommentarer:

  1. Hvordan setter du figurene sammen til en?

    SvarSlett
  2. Disse monterte jeg med melisglasur. Fungerer også med hvit sjokolade og royal icing.

    SvarSlett