4. januar 2014

Focaccia



Ingredienser:
1 l hvetemel
5 dl lunkent vann
50 gram gjær (f.eks en pakke tørrgjær)
1/2 ts salt
1 ts sukker
2 ss olivenolje

Rør ut gjær i lunkent vann. Tilsett salt og sukker, deretter hvetemel. Bruk gjerne kjøkkenmaskinen med eltespaden til dette. Tilsett til slutt oljen, elt deigen noen få ganger så oljen legger seg rundt deigen. Hell deigen i stekeformen, la den heve på en lun plass i 30 min. Stikk deretter en gaffel ned i deigen, slik at det dannes små groper på overflaten. La så deigen hvile i 10 min.

Smør toppen inn med olivenolje, strø over havsalt (og tørkede tomater, fetaost) og la brødet steke i 30 min ved 180 grader.

Brødet kan fryses men er best ferskt :-) Serveres til tapas, gryteretter ol.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar