7. mars 2015

Royal Icing


Royal Icing er en glasur som brukes for å lage dekor som tørker, nesten som en melisglasur som blir hard. Du kan sprøyte dekor eller du kan bruke stenciler for å få ønsket mønster.

Tips: Jeg har alltid hatt angst for denne RI, men prøv deg frem ved å tilsette litt ekstra melis i gangen. Du ser når massen ikke "glir utover" etter at du har fylt et felt, da lønner det seg å tilsette noen få dråper med vann slik at du får fine, glatte felt.

Ingredienser:
2 eggehviter (eggehviter av 2 egg)
1 ts sitronsaft
6-8 dl melis

Pisk eggehvitene så de blir stive, tilsett deretter sitronsaften og litt melis i gangen. Massen skal være smidig men ikke falle sammen når du stopper å piske. Siden en eggehvite varierer mht størrelse så kan vi ikke gi eksakte mål. Ikke pisk mer enn nødvendig, dette for å unngå luftbobler i icingen.

Skal du dekorere kjeks så lag 2 fastheter på icing, en stivere som du bruker til å sprøyte rammen for dekor og en mer flytende som du fyller feltene med. Lag opp all icingen og fyll sprøyteposene.

Hvis du ønsker farger så er det bare å tilsette ønsket mengde i ferdig icing.

1 kommentar:

  1. så fine de er, ny på siden her, lager du videoer også?

    SvarSlett