6. mars 2014

Hveteblomst

Hveteblomst, ikke mye som kan overgå fersk gjærbakst!
Etter å ha sett fremgangsmåten i flere sosiale media så måtte det bare testes :-)

Her er en av de siste, denne med vaniljekrem:

Slik går du frem:
Lag en bolledeig etter oppskriften du finner i venstre marg (http://kakebuasblogg.blogspot.no/2013/01/boller.html) . La deigen heve til dobbel størrelse. Del den så i 4 emner.

Hvert emne kjevler du ut som en pizzabunn, ha på smør/sukker/kanel, deretter legger du neste bunn på toppen og gjør akkurat det samme.

Når det siste emnet er lagt på plass, så merker du en liten sirkel på midten. Deretter skjærer du 4 hakk fra sirkel og ut til kant, de 4 "kakestykkene" deler du igjen i 2, så hvert kakestykke atter en gang i 2. 1/4 av kaken vil da bestå av 4 remser.

Ta fatt i 2 remser, vri disse motsatt vei 3-4 ganger rundt, fest deretter endene i hverandre. Da vil du få en blomst...

...som her :-)
Når blomsten er ferdig, la den etterheve 15-20 min.
Mht steketid så bruker jeg som utgangspunkt det samme som når jeg steker boller. Sett ovnen på 190 grader og stek kaken i ca. 20-30 min. Pass på at den ikke blir for stekt :-)


....så litt melisglasur på, deretter NYT !!

6 kommentarer:

  1. den skal jeg lage i helgen :) God helg

    SvarSlett
    Svar
    1. Utrolig morro design, har et par til som bare må testes så bra det er bursdagsfeiring i helga :-) Håper å få se bilde av din også Bente :-) -britt

      Slett
  2. Så vakker! Denne skal definitivt bakes!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk Trollmora! Post gjerne bilde av din på Facebookgruppen til Kakebua :-)

      Slett