Dette er ei meget saftig sjokoladekake som bare blir bedre etter å ha fått stått en dag eller to :-)
Den er kjempefin å fryse, sørg bare for å la den tine over natten, godt innpakket i plast.
Ingredienser:
400 gr smør
4,5 dl vann
9 dl sukker
9 dl sukker
4 egg
8 ss kakao (ønskes en lysere smak på kaken så erstattes litt av kakao med Nesquick-pulver)
2 ts natron
2,5 dl seterrømme
10 dl hvetemel
Glasur:
250 gr smør
1 dl melk
500-600 gr melis (litt avh. av hvor fast du vil ha kremen, skal det sprøytes mønster så anbefales 600gr)
2 ts vaniljesukker/vaniljeessens
200 gr smeltet melkesjokolade
Fremgangsmåte:
Smør, vann og sukker helles i en kjele. Blandingen varmes opp til smøret har smeltet. Rør deretter inn kakao. Pisk deretter inn et og et egg i den varme blandingen, det må røres godt etter hvert egg.
Til slutt tilsettes natron, rømme og hvetemel, rør til du har en fin, jevn røre.
Stekes nederst i ovnen på 180gr i ca. 45-50 min.
Hvis kaken stekes i mindre form, f. eks. 30 cm rund, så estimerer jeg steketid på ca. 70 min.
Hvis kaken stekes i mindre form, f. eks. 30 cm rund, så estimerer jeg steketid på ca. 70 min.
Glasuren kan lages opp i god tid. Pisk smør, melk, vaniljesukker og melis til dette blir en luftig blanding. Smelt melkesjokoladen og tilsett denne til slutt.
Guuud for noen nydelige kaker du lager. :-) Fryser du denne kaken med fyllet på eller lager du det etter at kaken er tint? Hva med den andre pynten på? Blomstene ol. ?
SvarSlettHvilken størrelse på kakeformen har du brukt her?
SvarSlettLangpanne eller 30cm rund
SlettHva er størrelsen på langpanneformen?
SvarSlett