8. august 2018

Japansk Ostekake med 3 ingredienser






Ingredienser:

250 gr hvit sjokolade
250 gr kremost
6 stk egg

Dette er oppskrift som passer til en rund form med diameter ca 25-28cm. 

Start med å sett ovnen på 170 grader.

Smelt sjokoladen ved svak varme eller i en glassbolle over et vannbad. Mens sjokoladen smelter skiller du eggene i plommer og hvite, pisker deretter eggehvitene til de er stive.

Når sjokoladen har smeltet tilsetter du kremost og blander godt. Deretter tilsetter du eggeplommene og blander godt. Vend så eggehvitene forsiktig inn i røra. Det er viktig å ikke blande for mye, dette skal være en luftig røre. 

Dekk en kakeform med bakepapir, pass på at formen du har er tett da røren vil være bløt og formen skal stå i vannbad.

Sett formen på en bakeplate og hell varmt vann på plata. Stekingen tar 45 minutter, følg denne fremgangsmåten:

1. Først 15 minutter på 170 grader
2. Skru ned varmen til 160 grader, ikke åpne ovnen, og stek i ytterligere 15 minutter
3. Skru ovnen helt av og la kaken steke i 15 minutter til

Ta deretter ut kaken og avkjøl den før du forsøker å ta den ut av formen. 
Dryss litt melis over for pynt, server med litt syltetøy, gjerne rørte bringebær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar