8. oktober 2017

Konfekt kule av pepperkaker




Sterkt inspirert av oppskriftssiden www.detsoteliv.no gjengis denne supergode oppskriften på konfektkuler :-) Jeg har valgt å bruke marsipan i stedet for kransekakemasse, ble supergodt !

Ingredienser:
200 gr. pepperkaker
  50 gr. meierismør
100 gr. marsipan
    3 ss gløgg (ren gløgg, ikke utblandet)

Melkesjokolade til trekk, samt f.eks. pepperkakesmuler eller annen sjokoladestrøssel.

Finhakk pepperkakene i Food prosessor. Tilsett gløgg, mykt smør og romtemperert marsipan (jeg setter smør og marsipan noen sec. i mikro hvis de er harde, da blir det lettere å blande massene sammen). Bland dette godt sammen. Lag små kuler som settes til avkjøling i kjøleskap.

Når kulene er blitt harde kan de dyppes i smeltet melkesjokolade og rulles i pepperkakesmuler eller annet strøssel. Oppbevares i boks i kjøleskap.


7 kommentarer:

  1. Tror du man kan lage disse til cakepops? ��

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja ikke noe problem, har gjort det flere ganger og de er mega populære til barna...og voksne :-)

      Slett
  2. vet noen holdbarhetstiden på disse? :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det kommer nok an på ingrediensene du bruker, dette er holdbare varer :-) Jeg oppbevarer de i en kald matbod i kjelleren.

      Slett
  3. Jeg har laget disse idag, og de var kjempegode. Tok marsipan jeg også :)

    SvarSlett
  4. Føler meg litt dum må men er det pepperkaker og ikke pepperkakedeig��

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, pepperkaker du bruker, moses i stykker

      Slett