20. november 2016

Karamell Lakris eller Lys - i mikrobølgeovn (ca 15min)


Ingredienser:
1 dl kremfløte
1/2 dl lys sirup
2 ss glykosesirup (jeg erstatter denne med lys sirup hvis ikke jeg har)
1/2 dl sukker
1 ss lakrissirup eller lakrispulver ... eller litt mer hvis du vil ha sterkere lakrissmak :-)

Bland alt i en stor bolle, sett deretter i mikrobølgeovnen på full effekt (700w) i 5 minutter. Ta deretter bollen ut og rør om. Sett bollen tilbake på full effekt i mikrobølgeovnen i 3 minutter. Ta ut og rør om. Sett igjen inn i mikro i 3 minutter og ta deretter ut og rør. 

Test om karamellen er ferdig ved å dryppe en dråpe ned i en skål med kaldt vann. Hvis dråpen er myk og kan formes til en kule etter 30 sekunder så er karamellen ferdig. Hvis den er flytende, sett så bollen inn i mikrobølgeovnen igjen i 2 min, ta deretter dråpetesten. Fortsett med dette til karamellen er ferdig, hell deretter massen over i en skål og sett til avkjøling.

Husk at sukkermassen er VELDIG varm, vær forsiktig og ikke la barna holde på med dette alene!


SALMIAKKVARIANT: følg oppskriften men tilsett i tillegg 1 eske med Hokey pulver i massen.

VANLIG KARAMELL, LYS: følg oppskriften men IKKE tilsett lakris, rør heller inn frøene fra 0,5-1 vaniljestang

JORDBÆR, BANAN EL: Følg oppskriften men erstatt 1 ss lakrissirup med Banansirup, Jordbærsirup el. Her kan du tilsette akkurat den smaken du vil.

KARAMELL SOM TYKTFLYTENDE FYLL: Følg oppskriften, men prøv 5+4+2 min i mikrobølgeovn, massen skal da ikke oppfylle dråpetesten.

Antall minutter i mikro må testes ut hos den enkelte, ovnene kan skille på temperatur og størrelsen på bollen kan også være avgjørende.

5 kommentarer:

  1. De kulene med flytende lakriskaramell inni, hvordan laget du de sånn rent praktisk?? De så helt fantastiske ut. Jeg elsker lakris!!

    SvarSlett
  2. Brukte denne oppskriften, hadde den 3-4 min mindre i micro, prøv deg frem. Avkjøl fylket litt og spøyt i støpte sjokoladeskall, enten som du lager selv eller kjøper (pals har ferdige kuler som kan fylles)

    SvarSlett
  3. Hvor finner man lakrispulver?

    SvarSlett
    Svar
    1. Vi selger pulver og sirup hos www.kakebua.no

      Slett
  4. Kan disse karamellene kokes på vanlig måte?

    SvarSlett