15. februar 2012

Ostekake



Bunn:
200 gr smeltet margarin
1 pk mariekjeks

Smuldres, lag bunn i 28 cm form.

Fromage:
1 pk sitrongele el. løses i 2,5 dl vann. Avkjøles.

3 dl fløte piskes til krem, blandes med 1 boks lettrømme
2 pakker naturell fløteost og 150 gr melis piskes sammen

Fløteblanding og osteblanding piskes lett sammen, deretter tilsettes avkjølt gele. Hell blandingen over kjeksbunnen og sett kaken til kjøling.

Lag sitrongele, avkjøl og hell denne over osteblandingen som lokk på ostekaken. Sett deretter til avkjøling til gele er stivnet.
Jeg lager alltid ostekaken motsatt vei i og med at den lages i dekorform. La gele stivne, lag fromage som får stivne og legg til slutt på kakebunnen.


Lettutgave:

På Rema får en nå kjøpt både ekstra lett rømme og fløte (som kan piskes). Bruker du disse varene blir ostekaken litt friskere i smaken...og «lettere» :-).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar