20. november 2016

Makroner Grunnoppskrift




Ingredienser:
150 gr eggehvite
200 gr sukker
200 gr mandler (males fint)
200 gr melis

Stekes i 150 grader i 12-13 minutter (antall minutter må du tilpasse til din ovn. Jeg bruker varmluft når jeg steker makronene, steker 1 brett i gangen. Dette gir ca. 40 makroner.

Visp til stiv marengs Eggehvitene og Sukkeret. Tilsett så finmalte Mandler og Melis, sikt dette inn i marengsen. Ønsker du farge på makronene så tilsetter du dette i ferdigpisket marengs. Anbefaler fargene fra Rainbow Dust som er forholdsvis faste. Se her http://www.kakebua.no/farger/naeringsmiddelfarge?tm=nettbutikk

Mye av resultatet ligger i hvor lenge du rører i massen når du tilsetter mandlene og melisen.Rører du for lite - da får du små, søte pikekyss. Rører du for mye - da flyter de utover. Løft derfor sleiva og sett en teskje med røre på bakepapiret. Vent i 15-20 sec. og se om røren jevner seg helt ut på papiret. Prøv deg frem så finner du ut akkurat hvor stiv røren skal være. Bruk en rund tip og sprøyt "5-kroner" på bakepapir.

Kakebua segler makronpapir fra Paperfun hvis du vil ha mal, dette er bakepapir med ferdigmerket sirkler som gjør at alle makronene blir like store. Her finner du link, http://www.kakebua.no/shop/product/makronpapir-10-ark-3842cm

Til fyll kan du lage akkurat hva du liker, disse er laget med gulkrem fra suksesskaken :D

Flere tips, se denne Youtube video, super forklaring på hva du må gjøre :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar