9. februar 2014

Fromasj kake med sjokoladekant


Sjokolade- og sitronfromasj, toppet med villbringebær, dekorert med mørk og lys sjokolade!
En herlig kake som du godt greier 2 stykker av :-) Basisoppskriftene henter jeg fra www.detsoteliv.no 

Se her, så skal jeg vise dere hvordan dere lager sjokoladekanten ...

Vi tar en stensil, legger det på en plastremse, slike som de har rundt kakene på bakeriene. www.kakebua.no har godt utvalg av stensiler, stikk innom å ta en titt :-)

Vi smører hvit sjokolade, jeg har brukt overtrekkssjokolade som tørker fort, inn i stensilen slik at mønsteret blir liggende igjen på plastremsen.  Gjenta mønsteret på hele remsen, remsen må være så lang at den rekker rundt kaken.

Hell deretter mørk sjokolade over den hvite, smør utover og påse at du har sjokolade dekket helt ned til den ene kanten av plastremsen. Når du da løfter plastremsen så vil du ha en rett kant.


Følg med den mørke sjokoladen, når den har tørket nok til at du kan løfte remsen opp uten at det renner så monterer du den inntil kaken. Sett deretter kaken rett i kjøleskap.

Ta kaken ut når sjokoladen har stivnet, ta deretter bort plastremsen. Se, ble det ikke stilig mønster!! 


 Jeg har laget sjokolade- og sitronmousse, så toppet det hele med villbringebær som er lett syrlig :-)
 Nammmmm !!

Da er det bare å spise !!

2 kommentarer:

  1. Hvor får man tak i sånne plastremser? Har veldig lyst til å prøve dette.

    SvarSlett
  2. Hvor får man tak i sånne plastremser? Har veldig lyst til å prøve dette.

    SvarSlett