7. februar 2013

Eplekake


Ingredienser:
150 gr hvetemel
150 gr sukker
1 ts bakepulver
150 gr smør, gjerne meierismør
2 egg

4-5 epler, gjerne litt syrlige
sukker og kanel til topping

Hell sukker og smør i kjøkkenmaskinen og pisk dette godt sammen. Tilsett deretter egg, pisk sammen, så bakepulver og hvetemel. Rør det hele sammen. Smør massen ut i en kakeform, ca 24 cm i diameter.

Skrell så eplene og skjær de opp i tynne båter. Stable disse horisontalt ned i røren, tett i tett :-)
Dryss så på sukker og kanel og sett kaken til steking.

Stekes ved 180gr i ca. 30-40 min. midt i ovnen. Prøv dere frem, ovnene kan variere mht steketid.

Denne har jeg flere ganger laget glutenfri, byttet ut hvetemel med glutenfri fin bakemiks. Kaken blir like god og saftig :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar