27. februar 2012

Marengsbunn, oppskrift



8 eggehviter
500 gr melis
noen saltkorn

Hell alt i kjøkkenmaskinen og la massen stå å piske til den er blitt helt stiv. Glem den litt hvis du skjønner, ingen fare for at den blir stående for lenge :-) Det er veeeeldig enkelt!

Smør/sprøyt massen utover på bakepapir og stek bunnen ved 130°C i ca 45-60 min. (sjekk marengs rundt 40-45 min, steketid avh av hvor tykk kantene/bunnen er).

Steker du små pikekyss og bruker varmluft så setter jeg ovnen på 100 grader og lar de stå i 45-50 min. Prøv deg litt frem.

10 kommentarer:

  1. Hei :)
    Denne er helt super!! Bruker den vær gang jeg lager Pavlova kaken :)

    Hilsen Monica

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja denne oppskriften er genial Monica, kan ikke gå feil såfremt man pisker lenge nok :-)))

      -Britt

      Slett
  2. denne må jeg prøve en gang:) har bare noen spørsmål:/ hvor i ovnen steker du den? blir den ikke brent i midten når den er mye tynnere der? eller tar du den ut når midten ser ferdig ut og lar kantene være litt "bløtere"?

    SvarSlett
  3. Hvor stor skal kaken være i diameter?

    SvarSlett
  4. Kan bunnen fryses???

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, tas opp og brukes med en gang da holder kantene seg sprø :-)

      Slett
  5. Enn rund form ??????

    SvarSlett
  6. Hei
    Hvordan får du marengstoppene (pikekyss?) rundt kaken på plass?

    SvarSlett