11. mars 2012

Makroner

Makroner



Ingredienser:

130 gr skåldede mandler
170 gr melis
80 gr sukker
3 eggehviter (romtempererte)
farge etter eget ønske

Jeg skolder mandlene (ta av skallet ved å koke de i varmt vann og så klemme de ut av skallet) noen dager før slik at de har tørket godt. Hvis ikke så legg skoldede mandler i stekovnen på lav varme i ca 1 time før bruk.

Kjør mandler og melis i foodprosessor, sikt deretter blandingen. Kjør ev. store biter på nytt i foodprosessoren. Pisk samtidig eggehvite og sukker til stiv marengs på en kjøkkenmaskin.
Bland mel og marengs sammen, tilsett deretter noen dråper farge.
Sprut deretter små rundinger på bakepapir, og la de tørke i 15 minutter før de settes i stekeovn.

Stekes ved 170 gr i 13-15 min.

VIKTIG! Ved steking, sett en ekstra stekeplate under platen med makroner. Dette reduserer undervarmen og sikrer at makronene ikke sprekker.

Alternativt fyll:
4 dl melis
230 gr margarin
200 gr hvit, smeltet sjokolade

Kjør alt godt sammen i kjøkkenmaskinen til det blir en luftig krem. Sprøyt deretter på fyll og sett 2 og 2 makroner sammen. Dette er en stor oppskrift fyll, rekker til dobbel posjon makroner :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar