11. mars 2012

Bringebærmousse

Bringebærmousse


En frisk og god kake får du hvis du legger inn et lag med bringebærmousse :-)

Min beste oppskrift (nok til 1 lag i kaken):

200 gr bringebær
100 gr sukker

Bær og sukker kokes opp, la det småkoke i 5 min. Ta kasserollen av platen og bruk stavmikser i noen minutter for å få most bærene godt. Helles deretter igjennom en sil slik at du får en fin bringebærsaus uten klumper. Tilsett med en gang :

1 pk bringebærgele pulver

i bringebærsausen, rør godt slik at sukkeret blir oppløst. Jeg setter kasserollen på lett varme igjen til dette er oppløst.

Sett så blandingen til avkjøling til den har blitt lett seig. Rør jevnlig i den mens den avkjøles. 

Pisk:
3-4 dl kremfløte med 1 ts sukker (bruk 6 dl hvis du ønsker en fast, men mer kremaktig mousse)

Pisk deretter lett i bringebærsausen som nå er lett seig. Bland dette sammen og legg på kaken.
Ønskes jordbærmousse, så byttes bær og gele til jordbær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar