12. mars 2012

Appelsinkake

Appelsinkake som er myk og saftig... Dette er en stor oppskrift.

Ingredienser:

4 egg
6 dl sukker
6 dl lettrømme
revet skall av 2 appelsiner
2 dl presset appelsinsaft
8 dl hvetemel
4 ts bakepulver

Egg og sukker røres lett sammen i 3-4 min. Trenger ikke piskes til eggedosis. Deretter tilsettes rømme, appelsinsaft og revet skall. Visp dette godt inn. Visp så inn bakepulver og hvetemel til en glatt røre.

Lages muffins så blir dette ca. 40-45 stk
Stekes det som ei formkake så bruk ei stor form, størrelse 28 cm eller ei middels skuffkakeform.

Stekes ved 180 grader.
Som formkake i ca. 35-45 min. Sjekk med kakenål at kaken er stekt på midten.
Som muffins, i ca. 10-15 min. Skal være lett gylden, ikke stek for lenge!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar